BedrijfsYoga

Yoga verbeter de algehele gezondheid van je werknemers en daarmee de gezondheid van je bedrijf.

Steeds meer organisaties integreren bedrijfsyoga in hun bedrijf en krijgen daardoor gezondere en productievere medewerkers. Tenslotte is het welzijn van je medewerkers één van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle onderneming.

Balans tussen inspanning en ontspanning is een must voor een goede algehele gezondheid van je werknemers. Uit onderzoek is gebleken dat door het beoefenen van yoga en meditatie spanningen en stress worden verminderd. Tevens verhoogt het de aanmaak van de gelukshormonen endorfine en serotonine. Hierdoor draagt Yoga o.a. bij aan een positieve werksfeer, een betere focus, stress preventie en het terugdringen van ziekteverzuim. Met een yoga sessie op locatie/de werkvloer worden de langdurige en statische zithoudingen (zoals bij beeldschermwerk) doorbroken en zorgt het voor ontspanning, een betere houding, een helder hoofd en het geeft weer frisse en nieuwe energie. Yoga is dus veel meer dan het alleen uitvoeren van houdingen!

Redenen om te investeren in yoga voor je werknemers:

  • het reduceert stress
  • vermindert ziekteverzuim
  • draagt bij aan een positieve werksfeer
  • verbetert het concentratievermogen
  • verhoogt de productiviteit
  • zorgt voor een goede nachtrust

Ben je geïnteresseerd in bedrijfsyoga voor je werknemers en wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem gerust contact op met YogaCara.

YogaCara verzorgt ook Yoga lessen op locatie voor:

  • scholen
  • organisaties
  • evenementen
  • bij je thuis.

Veel last van spanningen in nek en schouders tijdens het werk of hoofdpijnklachten, probeer de onderstaande de oefening eens.

Voer de oefening het liefst uit op een stoel met een vlakke stevige zitting. Ga zitten op de stoel en let er op dat er ruimte is tussen het lichaam en de rugleuning. Plaats de voeten op heupbreedte, hielen zijn hierbij in de lijn van de knieën. Het bekken is breed op het zitvlak geplaatst en de rug is in een rechte lijn, evenals je nek, de kin is iets in en schuin omlaag gebracht richting de borst. Schouders, armen en handen hangen ontspannen langs het lichaam naar omlaag. Maak je dan op een inademing naar de kruin toe lang, sluit vervolgens op de uitademing de beide ogen en ga je met je aandacht naar de voeten. Wordt je bewust van het contact tussen de grond en de voeten en de voeten en de grond. Blijf even met heel je aandacht bij dit contact, terwijl je zacht in je eigen ademritme in en uit ademt. Stel jezelf voor dat je met iedere uitademing spanningen los laat.

Breng je aandacht vervolgens omhoog naar de beide zitbotten en voel hoe deze stevig contact maken met de ondergrond, het zitvlak van de stoel. Ook hier blijf je even met heel je aandacht bij dit contact en adem je in de eigen ademritme rustig in en uit. Nog steeds telkens op een uitademing spanningen loslatend.

Ga dan met je aandacht naar de schouders en breng op een inademing de schouders omhoog richting de oren. Terwijl je de schouder hoog houdt reis je op de uitademing met je aandacht door de wervelkolom omlaag naar het bekken en de bekkenbodem. Met heel je aandacht blijf je in dit gebied. Adem nogmaals (diep) in, ….. vul het hele bekkengebied met adem, …. ervaar hoe deze voller en ronder aan voelt van binnenuit, ….. voel hoe de bekkenbodum nadrukkelijker in contact wordt gebracht met de ondergrond (zitvlak van de stoel) adem vervolgens langzaam uit, het bekken en de bekkenbodem ontspannen zich meer, waarbij de bekkenbodem zich over geeft aan de ondergrond. Breng dan wanneer je volledig bent uitgeademd de schouders ontspannen weer terug naar omlaag, ….. laat ze maar helemaal los met de zwaartekracht mee omlaag …..

Ervaar wat de oefening met je heeft gedaan, richt je met name op het gebied van de nek, schouders en de schouderbladen. Herhaal de oefening minimaal nog 2 keer, ….. of naar behoefte vaker.

De oefening zorgt voor ontspanning (ruimte) in het gebied van de nek, de schouders en de schouderbladen. Vooral mensen die gevoelig zijn voor hoofdpijn door spanningen in dit gebied. zullen er baat bij hebben. Zeker als je de oefening integreerd in je dagelijks leven. Probeer maar eens, ….. en ervaar.

Opmerking: Je zou de oefening ook staand uit kunnen voeren. Plaats dan de beide voeten op heupbreedte waarbij je de tenen zo veel mogelijk recht naar voren laat wijzen. Zorg er voor dat de rug en nek mooi lang zijn, de wervelkolom is in één rechte lijn. Je kruin is het hoogste punt en de kin is iets in schuin omlaag gebracht richting de borst. De schouders armen en handen hangen ontspannen langs het lichaam naar omlaag.