Aroma Yoga

Een yoga les waarbij de beoefening van yoga wordt gecombineerd met het gebruik van essentiële oliën.

Aroma Yoga is een les waarbij het gebruik van essentiële oliën is geïntegreerd. Dit heeft een verdiepend en versterkend effect op je yogabeoefening. Evenals yoga zijn essentiële oliën al duizenden jaren oud. Ze worden door middel van diverse destillatie methodes, extractie methodes of koude persing verkregen uit verschillend planten materiaal. Onder andere uit bloesem, zaden, vruchten en bladeren. Het mooie er van is dat de oliën de essentie, de prana (levenskracht) van de plant bevatten, hieraan wordt dan ook de positieve en ondersteunende werking van de oliën toegekend.

Laat je tijdens de yoga les omhullen door de heerlijke geuren van moeder natuur. Ervaar de positieve en ondersteunende werking van essentiële oliën op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch als spiritueel vlak. Alleen de oliën op zich zijn al een ware beleving, als zijnde een wellness moment voor jezelf.

In de Aroma Yoga lessen staat zachtheid centraal, het tot rust brengen van de zintuigen en het je naar binnen richten. Hierdoor is deze les onder andere ook erg geschikt als je burn-out klachten hebt, veel stress ervaart, hooggevoelig bent of gewoon als je toe bent aan een moment van rust, het tot jezelf komen.

Overigens zijn alle oliën die tijdens de les worden gebruikt zuiver, dat wil zeggen puur natuur en van therapeutische kwaliteit. Just Nature in a drop.

 

  De Aroma Yoga les bestaat zowel uit fysieke oefeningen als uit ademoefeningen, meditatie en visualisatie. Iedere les eindigt met een fijne Yoga Nidra ontspanning, dit is een diepe, zachte en effectieve ontspanningstechniek voor lichaam en geest. Yoga betekent eenwording, Nidra betekent slaap. Yoga Nidra wordt dan ook wel de Yoga slaap genoemd. Tijdens de beoefening van Yoga Nidra lijkt het namelijk alsof je slaapt maar het bewustzijn werkt op een dieper niveau van gewaarzijn. Alleen wanneer je helder en alert blijft tijdens het ontspannen kan er een diepe ontspanning plaatsvinden. Door deze diepe ontspanning op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als psychisch vlak kom je in contact met het onderbewuste en onbewuste deel van je bewustzijn en kan er heling plaatsvinden op een diep niveau.

   

  Naast de verdiepende en versterkende werking van het gebruik van de essentiele olien tijdens de yoga beoefening heeft ook de Yoga Nidra ontspanning extra voordelen nl:

  •  het vermindert stress en stress gerelateerde klachten
  • het verbetert de vitaliteit en weerbaarheid
  • het helpt tegen angsten, zorgen en slapeloosheid
  • het geeft een gevoel van vreugde en welbehagen
  • het verbetert het concentratievermogen en de creativiteit
  • het verbetert de toegang tot je intuïtie
  • het vergroot je zelfvertrouwen
  • het verbetert de algehele gezondheid

  Zie ook Mindful Yoga voor de voordelen van yoga.

  Lavender,
  My heart opens up into the essence of life,
  a breath fresh floral notes Awakens my Soul,
  I am calm, ….. I am centered.